Vloeren binnen en buiten onderhouden

Door regelmatig onderhoud uit te voeren aan de vloeren binnen en buiten je woning blijven ze langer mooi. Het onderhoud wat aan vloeren moet worden uitgevoerd, is sterk afhankelijk van het type vloer. Bij een tapijt wordt een speciaal apparaat gebruikt, om vuil wat diep in het tapijt getrokken is weg te kunnen nemen. Met een stofzuiger is dit vaak niet meer mogelijk. Bij een houten vloer moet de vloer eerst geschuurd worden, om deze vervolgens van een nieuwe laag lak te voorzien. Buiten wordt het reinigen van tegels vaak gecombineerd met mieren bestrijden. Bij het reinigen van de tegels wordt de voeg tussen tegels verwijderd. Door deze opnieuw aan te brengen, hebben mieren geen kans meer om een gang te graven. 

Tuintegels schoonmaken bij groene aanslag 

Afhankelijk van het type tuintegel, kan er een groene aanslag op de tegels ontstaan. Het is verleidelijk om bij het reinigen van tuintegels direct een hogedrukspuit te gebruiken. Nadeel van een hogedrukspuit is het feit, dat de tegels aangetast kunnen worden. Met name bij keramische tegels is het gebruik van een hogedrukspuit onverstandig. Gebruik een spray of bijvoorbeeld schoonmaakazijn om de groene aanslag op te laten lossen. Vervolgens is het voldoende om de tegels af te spoelen met een reguliere tuinslang. 

Houten vloeren onderhouden in huis 

Bij een houten vloer in huis is het belangrijk om de toplaag hiervan verwijderen, voordat er een nieuw laag lak of was wordt aangebracht. Door de toplaag te verwijderen krijgt de houten vloer z’n oorspronkelijke kleur terug. In de toplaag zit vaak veel vuil. Denk aan kleine zanddeeltjes, maar ook stof hecht zich makkelijk aan deze laag. Zonder toplaag zou het hout snel slijten. Het maakt duidelijk hoe belangrijk het aanbrengen van een nieuwe laag lak of was is bij een houten vloer. Je kunt dit met de hand doen. Verstandiger is het gebruik van een machine. Het bespaart je veel tijd. 

Houten vlonder in de tuin onderhouden 

Naast de houten vloer in huis, heb je mogelijk ook een houten vloer buiten. Denk aan een vlonder aan het water of aan een houten veranda. Net als bij tuintegels is het ook bij een houten vlonder heel onverstandig om een hogedrukspuit te gebruiken. Het hout kan gaan splinteren, waardoor het minder prettig is om op het hout te lopen. Gebruik ook bij een houten vloer buiten schoonmaakazijn om een groene aanslag te kunnen verwijderen. Spoel het hout af met een tuinslang en laat het hout vervolgens goed drogen, alvorens je tuinmeubelen weer op hun plek zet. 

Gastblogs

houten vloermierentipstuintegelsvloer

Comments are disabled.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wij gebruiken cookies voor de volgende redenen:

Functioneel Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)

Statistieken Voor analyse doeleinden om de website te verbeteren (vereist)

Social Media Voor het laten functioneren van like buttons

Advertenties Om bij te houden welke advertenties je al hebt gezien en hoe vaak

Interesses Om informatie en advertenties zoveel mogelijk te laten aansluiten bij je interesses

Verwijder je cookies uit je browser dan kan je keuze niet worden herkend en zal je opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

Sluiten