Trendy visgraat vloeren: alles wat u moet weten

houten visgraat vloer kopen

Het visgraatpatroon bestaat al eeuwen, maar zijn populariteit is nog nooit zo groot geweest. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze trendy vloeren.

Het visgraatmotief is oorspronkelijk gemaakt in de zeventiende eeuw en werd al snel een populaire, decoratieve toevoeging aan huizen. De stijl werd in de jaren dertig opnieuw populair, maar deze keer was het gemaakt van klei tegels of baksteen in plaats van dure hardhouten vloeren.

In de afgelopen jaren hebben huiseigenaren manieren gevonden om hun ouderwetse vloer te updaten met moderne en stijlvolle vloeren zoals parket of PVC die gebruik maken van het visgraatpatroon.

Toepassingen van visgraatpatroon in huis

Het visgraatpatroon creëert een gevoel van beweging en richting. Het kan geweldig zijn om te gebruiken in ruimtes waar mensen constant binnenkomen en uitgaan.

Een visgraatpatroon wordt gelegd door de planken schuin en haaks op elkaar te leggen. Het creëert een patroon dat doet denken aan een visgraat. Dit type ontwerp werd het meest gebruikt in gangen, omdat het een gevoel van beweging naar de uitgang creëert. Dezelfde techniek kan ook op andere plaatsen worden toegepast, zoals keukens, woonkamers en badkamers. Vooral vloeren van PVC zijn een slimme keuze. Het materiaal is sterk en slijtvast. Door de toplaag die wordt gebruikt zal een visgraat PVC vloer lang meegaan. Daarnaast zijn deze vloeren waterbestendig. Niet alleen zorgt het ervoor dat het water niet in het materiaal trekt, het is ook erg makkelijk schoon te maken. Kortom, een PVC visgraat vloer is een erg duurzame keuze!

Je leefruimte opnieuw ontwerpen door vloeren met visgraatpatroon te gebruiken

Het visgraat patroon is een zeer veelzijdig patroon. Een voordeel van het patroon is dat het niet in rechte lijnen hoeft te zijn. Het kan op elk oppervlak worden geplaatst, zolang het maar op een raster achtige manier wordt gedaan. Dit maakt het makkelijker om verschillende vormen en designs te creëren met dit type vloer. Je kan je huis dus op veel verschillende manieren een nieuwe uitstraling geven door gebruik te maken van een visgraatpatroon. Daarnaast valt het minder op dat het een PVC vloer is, doordat het erg lijkt op natuurlijk hout.

Een ander voordeel van een visgraat PVC vloer is dat het op lange termijn ook lage kosten heeft. Dit komt onder andere doordat de vloeren erg lang meegaan. Daarnaast is er weinig onderhoud nodig aan de vloeren. Dit scheelt dus erg in de kosten van bijvoorbeeld reinigingsmiddelen. Een PVC visgraat vloer is schoon te maken met alleen warm water. Zorg ervoor dat je op z’n tijd de vloer een goede schoonmaakbeurt geeft. Dit kan met een speciale PVC-reiniger. Het voordeel is dat dit dus niet wekelijks hoeft!

Gastblogs

kiezenpvc vloertipsvisgraatvisgraat vloervloer

Comments are disabled.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wij gebruiken cookies voor de volgende redenen:

Functioneel Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)

Statistieken Voor analyse doeleinden om de website te verbeteren (vereist)

Social Media Voor het laten functioneren van like buttons

Advertenties Om bij te houden welke advertenties je al hebt gezien en hoe vaak

Interesses Om informatie en advertenties zoveel mogelijk te laten aansluiten bij je interesses

Verwijder je cookies uit je browser dan kan je keuze niet worden herkend en zal je opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

Sluiten